Έλενα Τσούμα

MA Arts in Ballet, ARAD, AIDTA, Tdip, RAD PTS

Σημείωμα από την καλλιτεχνική διευθύντρια

Με χαρά σας παρουσιάζω την σχολή Master School of Dance που λειτουργεί από το 2008.

Το όραμά μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που να καλωσορίζει και να συμβάλει στην μάθηση και την δημιουργικότητα όπου οι μαθητές δέχονται την πρέπουσα προσοχή για να εμπνέονται και να κάνουν το καλύτερο που μπορούν. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από τους στόχους μας που είναι: η εξαιρετική ποιότητα διδασκαλίας, το καλλιτεχνικό περιβάλλον της σχολής που λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για τους μαθητές μας, και το διεθνές αναγνωρισμένο πρόγραμμα σπουδών που ακολουθούμε. Διακρίνουμε και επισημαίνουμε τις φυσικές ικανότητες και δυνατότητες των μαθητών μας, τους διδάσκουμε πως να εκτιμούν και να αξιολογούν τον χορό τους σε σχέση με την μουσική και τελικά να θέτουν και να κατακτούν το υψηλότερο δυνατό αποτέλεσμα. Ενθαρρύνουμε την ατομική ανάπτυξη και πρόοδο μέσα από την ομαδική δουλειά και συνεργασία. Διδάσκουμε την μουσική και καλλιτεχνική επίγνωση στους μαθητές μας και ανταλλάσσουμε απόψεις και πληροφορίες μαζί τους.
Οι εξετάσεις, οι τίτλοι σπουδών που κατακτούν οι μαθητές μας και η χορευτική εμπειρία που αποκτούν είναι παρακαταθήκη για περεταίρω σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε, να σας ξεναγήσουμε στους ιδιόκτητους και άρτια διαμορφωμένους χώρους της σχολής, να συζητήσουμε μαζί σας για τα τμήματα χορού που διαθέτουμε και να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα χορού που να σας ταιριάζει.

Διακρίσεις

Μάιος 2019 Birmingham, UK
Μάιος 2018 Boston, USA
Μάιος 2018 London, UK
Ιούλιος 2017 Prague,Czech Republic
Μάιος 2017 London, UK
Μάιος 2015 Scotland
Οκτ 2014 Disneyland, Paris, France
Μάιος 2014 Thessaloniki, Greece
Απρίλιος 2014 Athens, Greece
Φεβ 2014 London, UK
Ιούλιος 2013 London, UK
Μάιος 2013 London, UK
Ιούλιος 2012 Majiori, Italy
Απρίλιος 2012 London, UK

Μαθήτρια της σχολής μας επελέγει κατόπιν audition να φοιτήσει στην Βασιλική Ακαδημία Χορού στο Λονδίνο.

Η σχολή μας κέρδισε 1ο βραβείο χορογραφίας στο διεθνές φεστιβάλ χορού Competition de la Dansa στο Majiori της Ιταλίας.

Μαθήτρια της σχολής μας επελέγει να παρακολουθήσει σεμινάρια χορού στο London's Children Ballet και στο English National Ballet αντίστοιχα.

Μαθήτρια της σχολής μας επελέγει να παρακολουθήσει σεμινάρια χορού στο English National Ballet.

Η αγωνιστική ομάδα 'Hooligang' της σχολής μας, κέρδισε την 2η Πανελλήνια θέση στο HipHop International.

Η αγωνιστική ομάδα 'Hooligang' της σχολής μας, κέρδισε την 2η Πανελλήνια θέση στον διαγωνισμό Bounce.

Ομάδα μαθητών μας ηλικίας 7 - 21 χρόνων, συμμετείχε σε παγκόσμιο διαγωνισμό στην Disneyland - Paris. Οι μαθητές μας ύστερα από τρεις διαδοχικές auditions έλαβαν μέρος σε χορευτική παρέλαση μέσα στο πάρκο της Disney και ανέβασαν την δική τους παράσταση στην σκηνή της Disney Perfomring Arts. Η σχολή μας είχε την τιμή να είναι η πρώτη και μοναδική συμμετοχή από την Ελλάδα που έλαβε μέρος σε αυτόν τον διαγωνισμό.

Μαθήτρια της σχολής μας επελέγει να παρακολουθήσει εντατικό καλοκαιρινό πρόγραμμα χορού στο Royal Conservetoire of Scotland.

Ομάδα μαθητών μας συμμετείχε στο φεστιβάλ χορού και διαγωνισμό New Dance Prague όπου απέσπασε δύο διακρίσεις:
-3η θέση χορογραφίας, με χορό ταραντέλας
-Dancing Hand Award, για την πρόοδο και ομαδική δουλειά που υπέδειξαν κατά την διάρκεια του διαγωνισμού

Μαθήτρια της σχολής μας επελέγει κατόπιν audition να συμμετέχει στο summer camps της Σχολή Μπαλέτου της Βοστώνης

Μαθήτρια της σχολής μας επελέγει κατόπιν audition να συμμετέχει στο Summer Camp της Σχολή Μπαλέτου Elmhurst

Εξετάσεις

 • 2008 - έως σήμερα

  Βασιλική Ακαδημία Χορού - Ηνωμένο Βασίλειο:
  Οι μαθητές μας σημειώνουν 100% επιτυχία στις εξετάσεις παιδικών και επαγγελματικών επιπέδων της Ακαδημίας.

 • 2008 - έως σήμερα

  Διεθνής Οργανισμός Δασσκάλων Χορού - Ηνωμένο Βασίλειο:
  Οι μαθητές μας σημειώνουν 100% επιτυχία στις εξετάσεις μπαλέτου, θεατρικού χορού, και Hip hop.

Στόχος μας

Στόχος της Master School of Dance είναι η συνεχής επέκταση της γνώσης και καλλιτεχνικής δεξιότητας των σπουδαστών της τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Με αυτόν τον τρόπο οι σπουδαστές αποκτούν εμπειρίες, πυροδοτούν τις καλλιτεχνικές τους αναζητήσεις και αποκτούν σωματικό και ψυχικό σθένος.

Ο στόχος της σχολής επιτυγχάνεται με τους παρακάτω τρόπους:

 • Πρόσβαση σε οπτικοακουστικό υλικό. Η σχολή παρέχει στους σπουδαστές της Ελληνόφωνο και Αγγλόφωνο υλικό χορού (βιβλία, περιοδικά, videos και DVDs).
 • Δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις μπαλέτου παιδικών και ανώτερων επιπέδων της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου (RAD) που διοργανώνει η Ακαδημία σε όλα τα επίπεδα. Οι εξεταστές έρχονται από το εξωτερικό, ενώ στους επιτυχόντες απονέμεται αναλυτική βαθμολογία και τίτλος σπουδών που χορηγούνται από την Βασιλική Ακαδημία Χορού και φέρουν παγκόσμιο κύρος και αναγνώριση.
 • Συμμετοχή σε εξετάσεις μπαλέτου και θεατρικού Χορού προσχολικής ηλικίας, και εξετάσεις Θεατρικού χορού με έμφαση στα musicals για παιδικά και ανώτερα επίπέδα του Διεθνούς Οργανισμού Δασκάλων Χορού (IDTA). Οι εξεταστές έρχονται από το εξωτερικό, ενώ στους μαθητές απονέμονται αναμνηστικές πλακέτες, μετάλλια και τίτλοι σπουδών.
 • Δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς και φεστιβάλ χορού εντός και εκτός Ελλάδας καθώς και σε σεμινάρια χορού. Με τα σεμινάρια χορού αξιολογείται το επίπεδο δουλειάς καθώς και η προοπτική ανάπτυξής της.
 • Συμμετοχή στις παραστάσεις της σχολής καθώς και σε Gala και δρώμενα χορού εντός και εκτός Ελλάδας.
 • Προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις στις Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές Χορού της Ελλάδας και για auditions σε σχολές, κολέγια και πανεπιστήμια του εξωτερικού. Η γενική και καλλιτεχνική διευθύντρια του σχολείου, με την δική της μεγάλη εμπειρία και γνώση, καθώς και το άρτια καταρτισμένο προσωπικό καθοδηγούν και προετοιμάζουν τον σπουδαστή, σύμφωνα με την επιθυμία του, για τον κλάδο σπουδών και με γνώμονα τις ικανότητες και δυνατότητες του.
 • Καθοδήγηση και εποπτεία σε εξ αποστάσεως προγράμματα διδασκαλίας ανώτερων και ανώτατων σπουδών της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου.
EL