Έλενα Τσούμα

MA Arts in Ballet, ARAD, AIDTA, Tdip, RAD PTS

Όπως πολλά παιδιά , η Έλενα ξεκίνησε μαθήματα μπαλέτου σε πολύ νεαρή ηλικία, ενώ καθώς περνούσαν τα χρόνια, έκανε την επιλογή της καριέρας που ήθελε να ακολουθήσει. Δούλεψε τα παιδικά και επαγγελματικά επίπεδα μπαλέτου και σπούδασε μουσική. Έλαβε πτυχία ανώτερων θεωρητικών σπουδών μουσικής και ποιο συγκεκριμένα, πτυχίο ειδικού Αρμονίας - 1995 και πτυχίο αντίστιξης - 2003. Οι μουσικές γνώσεις που κατέχει παίζουν πρωταρχικό ρόλο στην δουλειά της. Η γνώση της μουσικής και η επίδρασή της στον χορό, βοηθά την Έλενα όχι μόνο να δημιουργεί πρωτοποριακές χορογραφίες αλλά και να μεταδίδει με μοναδικό τρόπο στους μαθητές της την γνώση και εκτίμηση της σχέσης μουσικής και χορού. Απόκτησε το Advanced επίπεδο μπαλέτου ύστερα από πολύ σκληρή και επίμονη δουλειά. Προχώρησε τις σπουδές της κατόπιν audition και φοίτησε στην Βασιλική Ακαδημία Χορού στο Λονδίνο (RAD) όπου και της απονεμήθηκε Δίπλωμα Διδασκαλίας (TDip) - 1997. Τον ίδιο χρόνο της απονεμήθηκε ο τίτλος της Associate (ARAD) της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού και της εγγεγραμμένης καθηγήτριας (RTS) της Ακαδημίας.

Από το 2001 - 2003 παρακολούθησε Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στο Πανεπιστήμιο Surrey Roehampton όπου και υπήρξε η πρώτη Ελληνίδα απόφοιτος με τον τίτλο Master of Arts in Ballet Studies. Κατά την διάρκεια της παραμονής της στο Λονδίνο, δίδαξε σε μαθητές προσχολικής ηλικίας, παιδικών και επαγγελματικών επιπέδων στην Βασιλική Ακαδημία Χορού ως αναπληρώτρια καθηγήτρια εξεταστριών της Ακαδημίας, καθώς και σε προχωρημένους προπτυχιακούς φοιτητές του Surrey University ως μόνιμη καθηγήτρια. Έχει καλό υπόβαθρο στις θεωρητικές γνώσεις της ψυχολογίας σκηνής. Έχει χορογραφήσει για παραστάσεις χορού και θεατρικών έργων στην Ελλάδα και έχει χορέψει δικές της χορογραφίες στην Βασιλική Ακαδημία Χορού και στο Πανεπιστήμιο Surrey Roehampton. Είναι μέλος του Διεθνή Οργανισμού Δασκάλων Χορού (IDTA) με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο όπου της έχει απονεμηθεί ο τίτλος της Associate (AIDTA) και μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου. Από το 2007, εργάζεται ως Practical Teaching Supervisor της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού αρμοδιότητα που της αναθέτει την επίβλεψη της πρακτικής άσκησης διδασκαλίας των φοιτητών της Ακαδημίας στην Ελλάδα. Έχει υπάρξει επίσημη καλεσμένη του Benois de la Dance Prise που φιλοξενείται στο θέατρο Bolshoi στην Ρωσία και στο Dance-Art-Greece ως δασκάλα μπαλέτου, ρεπερτορίου και χορογράφος.

Το 2008, πραγματοποίησε ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά της όταν ίδρυσε την σχολή χορού Master School of Dance που έγινε μέλος και εξεταστικό κέντρο της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού και του Διεθνή Οργανισμού δασκάλων Χορού. Η σχολή είναι επίσης μέλος της UNESCO, International Council of Dance. Η Έλενα είναι η γενική και καλλιτεχνική διευθύντρια της σχολής Master School of Dance και είναι υπεύθυνη για την ομάδα δασκάλων και προσωπικού της σχολής.

Γαλήνη Αναστασιάδου

Η Γαλήνη Αναστασιάδου, είναι μέλος των Motherfunkerz (πρωταθλητές Ελλάδας 2015&2016) οι οποίοι κατέκτησαν την 23η θέση στο τελικό του "Hip hop international 2015" που έλαβε χώρα στο Σαν Ντιεγκο ανάμεσα σε 81 ομάδες απο όλο τον κόσμο. Μαζί τους συμμετείχε και στο WOD France 2015. Το 2017 συμμετείχε ως χορογράφος σε 2 μεγαλα camps που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, In10sive The ProDancers Master Camp / Street Art Festival (SAF) μαζι με άλλους καταξιωμένους χορογράφους όπως Anthony Lee (Κinjaz) Scott Forsyth (Brotherhood) Jun Quemado (Mos Wanted) και άλλους πολλούς. Έχει υπάρξει κριτής σε battles και διαγωνισμούς και προπονεί πολλές αγωνιστικές ομάδες. Ανάμεσα των οποίων και τους Hooligang, Ubergang Motherfunkerz.

 

Motherfunkerz

 • 2nd place Bounce Street Contest 2015 (Adults)
 • 1st place Hip hop International 2016 (Adults)
 • 3rd place Hip hop International 2017 (Adults)

Hooligang

 • 1st place Hip hop International 2015 (junior category)
 • 1st place Bounce 2015 (junior category)
 • 1st place TDF 2015 (junior category)
 • 1st place Hip hop International 2017 (varsity category)
 • 1st place Hip hop International 2018 (varsity category)
 • 1st place Hip hop International 2019 (varsity category)

Ubergang

 • 3rd place Hip hop International 2019 (junior category)
 • 1st place Bounce Street Contest 2019 (junior category)

Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό με ονόματα όπως: Keone & Mariel, Lyle Beniga, Ysabelle Capitule, Anthony Lee, Scott Forsyth, Melvin TimTim, Rie Hata, Kenzo Alvarez, Parris Goebel, Marty Kudelka και πολλούς άλλους!

Stavroula Kapidou

Η Σταυρούλα Καπίδου γεννήθηκε το 1992 στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε χορό, αρχικά στη Σχολή Χοροτέχνη και στη συνέχεια στη Σχολή Ανώτατης Επαγγελματικής Χορού του Κέντρου Μουσικής και Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Είναι καθηγήτρια κλασικού και σύγχρονου χορού, δασκάλα ευλυγισίας και ενδυνάμωσης και επίσης δασκάλα εναέριου ακροβατικού χορού (Πιστοποίηση Aerial Flow Technique από το ANAHATA YOGA STUDIO).

Είναι ενεργό μέλος των χορευτικών ομάδων "Northern Dancers," "Svemma" και " B + 6 ". Από το 2009 έως το 2019 η Σταυρούλα έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια εξειδίκευσης (κλασικό μπαλέτο με ασκήσεις δαπέδου, αυτοσχεδιασμός επαφών, μίμηση σώματος, σύγχρονος χορός, χορός χαρακτήρων, musicals, σύγχρονη τζαζ, Πρώτες Βοήθειες κ.λπ.).

EL