Τμήματα

Baby Class (18 μηνών – 2 ½ χρονών, με παρουσία γονέα)

Ένα μάθημα με πολύ προσεγμένη δομή που έχει σκοπό να εκπαιδεύσει τους μικρούς μαθητές επάνω στις βασικές αρχές του χορού μέσα από τον δημιουργικό χορό, το κλασικό μπαλέτο αλλά κυρίως την χαρά και την διασκέδαση! Οι μαθητές δουλεύουν σε θετικό περιβάλλον με άλλους μαθητές παρόμοιας ηλικίας και, με την ασφάλεια που παρέχει η παρουσία γονέα εμπνέονται από την μουσική και τον χορό. Η χρήση αντικειμένων όπως αρκουδάκια, κορδέλες , μουσικά όργανα, γεωμετρικά σχήματα και πολλά άλλα, βοηθούν τους μαθητές αυτής της ευαίσθητης ηλικίας να χρησιμοποιούν την φαντασία τους, να εκφράζονται, να δημιουργούν τις δικές τους κινήσεις αλλά το κυριότερο να απολαμβάνουν τον χορό τους. Το τμήμα αυτό δημιουργεί μία σταθερή βάση για το μέλλον και προτείνεται εάν θέλετε να μοιραστείτε μία δραστηριότητα με το παιδί σας.
 

Κλασσικό Μπαλέτο ( 3 ετών – ενήλικες) & Τμήματα Εξετάσεων

Η διδασκαλία βασίζεται στη μέθοδο της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου, της Ακαδημίας Vaganova Academy της Αγ. Πετρούπολης και του IDTA. Το πρόγραμμα σπουδών του μπαλέτου είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε τμήματος και αφορά την ενδυνάμωση των μυών τους και την αύξηση της αντοχής τους. Οι μαθητές διδάσκονται πώς να ερμηνεύουν τη μουσική, αλλά και πώς να εκφράζουν την κίνησή τους. Στους μαθητές παρέχεται η δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις παιδικών και επαγγελματικών επιπέδων που διοργανώνει η Βασιλική Ακαδημία Χορού και o IDTA, όπου και τους απονέμονται τίτλοι σπουδών διεθνώς αναγνωρισμένοι, αλλά και αναλυτική βαθμολογία για την απόδοσή τους, ενώ ταυτόχρονα μοριοδοτούνται για την επιτυχία τους. Έχουν επίσης τη δυνατότητα να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Ελλάδας που διοργανώνονται μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού. Η εμπειρία και η άσκηση του μπαλέτου είναι μοναδική και συστήνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν να χορεύουν.
 

Pointe Class (11+ ετών)

Το Pointe Class είναι ένα μάθημα που γίνεται εξ ' ολοκλήρου επάνω στις πουέντ και παρέχεται ξεχωριστά από τα καθιερωμένα μαθήματα χορού. Ποικιλία τεχνικών και ασκήσεων για ενδυνάμωμα, επιμήκυνση και ευλυγισία χρησιμοποιούνται ώστε οι μαθητές να εμπλουτίσουν τις τεχνικές και καλλιτεχνικές τους δεξιότητές χορεύοντας επάνω στην μύτη των ποδιών αλλά με γνώμονα την ασφαλή πρακτική και άσκηση του σώματος και της ψυχής. Σαν αποτέλεσμα, οι μαθητές αποκτούν περισσότερη δύναμη, αντοχή, χάρη και αυτοπεποίθηση όταν χορεύουν επάνω στις πουέντ. Αυτό το μάθημα είναι αποτελεσματικό για μαθητές που δουλεύουν ήδη σε πουέντ αλλά και για μαθητές που ετοιμάζονται να ανέβουν στις πουέντ.

Theatre Dance - Theatre Jazz (4 ετών - ενήλικες) & Τμήματα Εξετάσεων

Ο χορός της τζαζ αναπτύχθηκε στην Αμερική στις αρχές του 1900 και μέσα στον χρόνο εξελίχθηκε σε θεατρικό χορό που απαιτεί καλά εκπαιδευμένους χορευτές. Στο μάθημα αυτό η μουσική έχει δυνατό ρυθμό και οι κινήσεις που διδάσκονται απαιτούν πολλή ενέργεια, καθώς αψηφούν πολλές φορές τη βαρύτητα. Οι τεχνικές που εφαρμόζονται βασίζονται σε στυλ από Νέα Υόρκη και Λονδίνο με ιδιαίτερη έμφαση στα μιούζικαλ. Στα μαθήματα αυτά οι μαθητές βελτιώνουν τη στάση του σώματός τους και ενισχύουν τη δύναμη και την ευλυγισία τους. Έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε εξετάσεις και να αποκτήσουν τίτλους σπουδών από τον IDTA και ταυτόχρονα να μοριοδοτηθούν για την προσπάθειά τους.
 

Hip-Hop (7 ετών – ενήλικες) Αγωνιστικό Tμήμα & Τμήμα εξετάσεων

Το Hip Hop είναι ένα είδος χορού και έχει αναφορές από street dance που συνοδεύεται από Hip Hop μουσική. Έχει επιρροές από ένα στυλ χορού της τζαζ που ονομάζεται ‘jazz-funk’ και περιλαμβάνει πολλά στυλ τα οποία κάνουν το σώμα να ‘σπάει’, να ‘κλειδώνει’ και να ‘λύνεται’. Ιδιαίτερα δυναμικό μάθημα στο οποίο ο μαθητής κινείται διαρκώς. Οι μαθητές διδάσκονται όλα τα στυλ του Hip Hop και έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς και εξετάσεις που διεξάγονται από τον IDTA, ενώ ταυτόχρονα μοριοδοτούνται για την επιτυχία τους.
 

Σύγχρονος Χορός (11+ ετών)

Ένα αρκετά δημοφιλές τμήμα. Ο σύγχρονος χορός βασίζεται στο κλασικό μπαλέτο, στη Jazz, αλλά και στο μοντέρνο χορό. Η διδασκαλία επικεντρώνεται στην διάταση και των έλεγχο των ποδιών, σε κρατημένες θέσεις και θέσεις απελευθέρωσης, τη στιγμή που το σώμα στέκεται, κάθεται, ή ξαπλώνει σε διάφορες θέσεις. Χρειάζεται ωριμότητα για να αντιληφθεί και να εκτιμήσει ο μαθητής αυτό το είδος χορού γι΄ αυτό και δεν συνίσταται για μαθητές κάτω των 11 ετών. Είναι μία χορευτική εμπειρία που προτείνεται για έφηβους και ενήλικες.

EL